FAQ

Over de Weber Houtskoolbarbecues

Het lijkt alsof de binnenkant van mijn deksel afbladdert ! Wat moet ik doen?

Wees niet ongerust, dat is niet de verf die afbladdert. De binnenkant van onze deksels is niet geverfd maar gecoat met meerdere lagen email op 870°, en kan dus niet afbladderen. Wat u ziet is een afzetting van verkoold vet en rook die zich beetje bij beetje ophopen naarmate u uw barbecue vaker heeft gebruikt. Deze afzetting kan gaan afbladderen zoals verf. Dit proces begint gewoonlijk in het midden van de deksel en breidt zich dan uit naar de zijkanten. Er komen dan grote of kleinere stukken los die glimmen aan de ene kant en dof zijn aan de andere. Deze koolstofafzettingen zijn helemaal niet giftig, maar u moet ze toch geregeld verwijderen. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Borstel gewoon alle losse deeltjes met de roosterborstel of met een prop aluminiumfolie weg, voordat u uw barbecue aansteekt. Om te voorkomen dat er zich opnieuw een dergelijke laag vormt, veegt u na elk gebruik met een vel keukenpapier of lauw water met wat zeep het deksel schoon wanneer het nog warm maar niet langer heet is.

Hoe kan ik mijn barbecue schoonmaken?

Voor een snelle, eenvoudige en regelmatige reiniging hebt u volgende zaken nodig: Een schoonmaakborstel, pH-neutrale zeep, een spons of een poetsdoek, aluminium lekbakjes.

Reiniging van het rooster
: borstel na gebruik met de roosterborstel alle achtergebleven etensresten van het nog warme rooster.
De ketel en de deksel: spoel met behulp van een spons of poetsdoek schoon met warm water met zeep.

Hoe moet ik de thermometer van mijn barbecue gebruiken? Mag ik hem tijdens het bereiden in het vlees laten zitten?

Deze thermometer geeft direct de temperatuur aan; u hoeft hem dus niet in het vlees te laten zitten tijdens het bakken. Dit zou trouwens het glas ervan kunnen beschadigen. Deze thermometer heeft een dubbel gebruik: u kunt er zowel de binnentemperatuur van uw gerechten als die van uw barbecue mee meten. Wacht enkele seconden tot de temperatuur getoond wordt; de wijzer zal langzaam de juiste waarde gaan aangeven. Zet hem na elk gebruik terug op zijn plaats op het deksel.

Hoe moet ik de ventilatieopeningen van mijn barbecue gebruiken?

Uw vuur heeft een goede ventilatie nodig om perfect te branden. Zet de ventilatieopeningen van de ketel en de deksel tijdens het gebruik helemaal open. Sluit ze na gebruik om het vuur te doven. Vergeet niet de as te verwijderen en de aspan te legen als deze zijn afgekoeld.

Mag ik het email aan de buitenkant van het deksel of de bak bijwerken?

Uw barbecue is bekleed met meerdere lagen emaille die met het staal werden samengesmolten bij een temperatuur van 870°C, zodat u hem nooit hoeft te schilderen of in de was zetten. Deze coating glanst veel meer en is veel duurzamer dan verf, en was maakt strepen wanneer uw barbecue wordt opgewarmd. Als het deksel vuil of bestoft is, kunt u het gewoon schoonmaken met een spons en water met wat neutrale zeep.

Mag ik hout gebruiken in mijn Weber-barbecue?

We raden ten stelligste af om hout te gebruiken in de barbecue. Hout warmt op tot heel hoge temperaturen waardoor de ketel of andere onderdelen vervormd kunnen worden.

Mag ik klassieke houtskool gebruiken? Ja, u mag zonder enig probleem klassieke houtskool gebruiken.

Die zal alleen minder lang branden. Met de Weber Premium houtskoolbriketten bent u zeker van een verbrandingsduur van 4 uur bij een temperatuur van meer dan 200°C die de eerste twee uur zelfs boven de 300°C ligt. Mocht het aperitieven uitlopen, dan weet u tenminste zeker dat uw vuur niet uitdooft.
U hoeft de briketten niet aan te vullen. Bovendien worden uw gerechten dankzij de hoge warmte perfect gaar.

Wat is de eenvoudigste manier om houtskool aan te maken?

1. Open de deksel en zet alle ventilatieroosters open voordat u uw briketten aansteekt.
2. Verwijder het grillrooster en leg drie of vier Weber aanmaakblokjes op het houtskoolrooster.
3. Stapel de houtskoolbriketten in de vorm van een piramide, boven enkele aanmaakblokjes, of vul de brikettenstarter en plaats hem daarna op het houtskoolrooster.
4. Steek de aanmaakblokjes aan.
5. Begin niet met koken voordat het aanmaakmateriaal bedekt is met as. Als de briketten roodgloeiend zijn en bedekt met een lichte grijze as, schik ze dan volgens de grillmethode die u gaat gebruiken.
6. Als u klaar bent met barbecueën, sluit dan de onderste ventilatieopening (in de bak) en de bovenste (in het deksel). Door gebrek aan zuurstof dooft het vuur vanzelf.

Het gebruiksgemak van de brikettenstarter
De brikettenstarter staat keer op keer in voor het snel, veilig en gemakkelijk aansteken van de barbecue en de kooltjes zullen binnen ongeveer dertig minuten klaar zijn.
Eenvoudiger kan niet: Leg twee of drie aanmaakblokjes op het houtskoolrooster en zet daarbovenop de brikettenstarter gevuld met briketten. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot de briketten bedekt zijn met een fijne laag grijze as. Nu kunt u ze op het houtskoolrooster uitstorten..
De beste manier om de barbecuetemperatuur te beheersen bestaat in het aanpassen van het aantal briketten en de luchttoevoer. Om het rooster heter te maken, voegt u opnieuw briketten toe.

Dealers

Cookies

Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren. Door deze informatie kunnen wij de website en onze services verbeteren. Lees meer…