FAQ

Over de Weber Elektrische barbecues

De barbecue wordt niet warm !

U dient altijd met de deksel gesloten te barbecueën om alle warmte te benutten en een optimaal resultaat te verkrijgen.

Het controlelampje dooft en gaat niet meer aan.

Zolang de ketel heet is, gaat het lichtje niet meer aan (systeem is vergelijkbaar met een strijkijzer).

Ik krijg mijn elektrische barbecue niet aan de praat.

• Is de temperatuurregelaar correct aangebracht? Verwijder de temperatuurregelaar en breng hem opnieuw aan.
• Brandt het oranje controlelampje en staat de temperatuurregelaar helemaal op de stand HOOG? Verwijder de temperatuurregelaar en breng hem opnieuw aan
• Werkt het stopcontact? Controleer de stroomtoevoer.

Schoonmaken elektrische barbecue

Hoe maak ik mijn elektrische barbecue schoon?

Zoals bij elke barbecue is het essentieel om overtollig vet te verwijderen om vetbranden te voorkomen.  U kan dit doen door een eenvoudige procedure te volgen.

Voor elk gebruik van de barbecue:

De uitschuifbare opvanglade met wegwerpbaar aluminium lekbakje van onderaan de kuip wegschuiven. Vervang het aluminium lekbakje indien nodig. Als er een vetophoping is op de uitschuifbare opvanglade, kan u deze schoonmaken door middel van een plastic schraper of papier te gebruiken. Bedek de opvanglade nooit met aluminiumfolie. Onder de folie kan het vet opstapelen en dit kan uiteindelijk leiden tot een vetbrand.

Voor het bakken:

Verwarm de barbecue gedurende 15 minuten voor op maximale temperatuur. Verwijder door middel van een roestvrijstalen borstel alle verkoolde resten van de binnenkant van het deksel en van het grillrooster. Het hitte element hoeft niet schoongemaakt te worden! Het voorverwarmen zorgt ervoor dat alle overgebleven resten op het hitte element verkolen. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen of borstels op het hitte element.

Na het bakken:

Schakel de barbecue uit en haal de stekker uit de contactdoos. Wanneer de barbecue nog warm is maar niet langer heet, kan u de binnenkant van het deksel schoonmaken met een papieren doek om vetophopingen te vermijden. Gebuik een plastic schraper of roestvrijstalen borstel om etensresten van het grillrooster weg te borstelen.

Na elk gebruik van de barbecue:

Wanneer de barbecue koud is, kan u het grillrooster verwijderen. Gebruik een plastic schraper om vet en etensresten uit de kuip weg te krabben en door de opening onderaan de kuip, in het wegwerpbare aluminium lekbakje, weg te borstelen.

Haal de uitschuifbare opvanglade en het lekbakje uit de barbecue en verwijder de inhoud ervan. Vervang het wegwerpbare lekbakje wanneer nodig.

Gebruik warm zeepwater en een doek om de buitenkant van de barbecue en van het deksel schoon te maken. Veeg alle zeep weg met behulp van een natte doek en wrijf tenslotte de barbecue af.

Net zoals alle andere elementen van de buitenkant kan u de regelunit door middel van een doek en warm zeepwater schoonmaken. Dompel de regelunit nooit in de vloeistof. Veeg de zeep weg met een natte doek en droog de unit goed af voordat u ze opnieuw gebruikt.

 

Dealers

Cookies

Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren. Door deze informatie kunnen wij de website en onze services verbeteren. Lees meer…