Roken

De culinaire diversiteit van roken..

Roken behoort tot de oudste en meest authentieke vormen van gerechten bereiden. Vroeger was dit noodzakelijk om gerechten goed te kunnen conserveren, tegenwoordig roken we vlees en vis vooral om de speciale smaak die het geeft. Weber biedt diverse mogelijkheden om een rooksmaak aan gerechten te geven.

Gebruiksaanwijzing roken

De rooktechniek bestaat uit het verspreiden van rook afkomstig van geparfumeerde houtsnippers om vlees en vis te aromatiseren tijdens de bereiding. Vroeger werd deze techniek gebruikt om voedingswaren te conserveren, maar vandaag is het een door kenners erkende techniek om deze een typische smaak en uitzicht te geven. De rook die vrijkomt uit de houtsnippers na contact met warmte geeft zijn geur af en impregneert de voedingswaren met een onvergelijkbare smaak. Deze rook kan min of meer sterk zijn en minder of meer smaak geven.


Wat is dat, de Smokey Mountain Cooker van Weber?

Het is een gesloten rookkamer met verdiepingen waarin de rook zich op een homogene manier verspreidt rond de roosters en voedingswaren. Via een grote opening kunt u houtbriketten of -snippers bijvullen zonder rook te verliezen, en dat zo vaak als nodig is voor uw recept. Dit systeem is even eenvoudig te gebruiken als onze barbecues.


Verschillende houtsoorten voor verschillende aroma's

Weber vertienvoudigt het plezier dat u aan rookbereidingen beleeft door verschillende houtaroma's aan te bieden die geschikt zijn voor al onze gas- en houtskoolbarbecues. De zachtheid van de appelboom en de kerselaar gaan wonderwel samen met gevogelte of varkensvlees. Het meer uitgesproken mesquitehout leent zich perfect voor groente of vis. Pecannoten en hickory zijn krachtiger en sublimeren rood vlees. Naargelang uw recept kunt u de nuances eindeloos variëren.


Cederhouten rookplank: een originele techniek

Voor een intensere rooksmaak biedt Weber cederhouten rookplanken aan waarop u de voedingswaren rechtstreeks plaatst. Bij contact met de warmte, verspreidt de weergaloze houtsmaak van de plank zich in het gerecht. Dit accessoire is ideaal voor de bereiding van vis en gevogelte en leent zich voor gasbarbecues, houtskoolbarbecues en elektrische barbecues.


Roken op de barbecue met de universele rookkamer

Als u niet over de Smokey Mountain Cooker beschikt, kunt u uw voedingswaren roken met uw Weber barbecue dankzij de universele rookkamer. Dit accessoire uit roestvrij staal wordt rechtstreeks op het rooster van de gas- of houtskoolbarbecue geplaatst. De houtsnippers, die vooraf een uur in water zijn geweekt, worden vervolgens toegevoegd. Bij contact met warmte geven de snippers een aromatische rook af die vermengd wordt met het gerecht dat in de gesloten barbecue wordt bereid. De combinatie van smaken die tijdens de bereiding ontstaat, verleent het gerecht een heerlijke rooksmaak. Voor houtskoolbarbecues kunnen de vooraf geweekte en goed uitgedruppelde snippers eveneens gelijkmatig over het houtskoolbed worden verdeeld. De rookkamer is standaard rechts van het rooster geïntegreerd in de meeste Summit-gasbarbecues van Weber.


Het boek dat alle rookgeheimen onthult

Met Webers "Gerookte barbecuerecepten", een uitgave in samenwerking met Larousse, perfectioneert u uw rooktechniek. U leert recepten maken zoals gerookte camembert en kersenchutney of gerookte filet mignon met tropische saus... Dit zeer complete werk legt de werking van de rookkamer, rooktechnieken, onmisbare accessoires (rookplank, rookhout, enz.), de bereidingstijd of de aan te houden temperaturen stap voor stap uit.
 

Dealers

Cookies

Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren. Door deze informatie kunnen wij de website en onze services verbeteren. Lees meer…