Indirecte grillmethode

Voor het rustig garen van gerechten

Grote stukken vlees zoals gebraad of gevogelte worden indirect gegrild. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de buitenkanten van de barbecue. Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is. De werking hiervan is hetzelfde als een heteluchtoven in de keuken. Grilltijd: >30 minuten.

Indirecte grillmethode met een houtskoolbarbecue

Leg de briketten aan de zijkant van de ketel op het onderrooster en in het midden een aluminium druipbakje. Vetten en sappen lekken dan in het druipbakje en deze kan gemakkelijk weggegooid worden. Giet een beetje water in het aluminium druipbakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen.
 

 

Indirecte grillmethode met een gasbarbecue

U hoeft alleen de voorste en achterste branders aan te steken en de gerechten in het midden op het rooster te plaatsen. De warmte circuleert zoals in een heteluchtoven en grilt de gerechten gelijkmatig.
 

 

Indirecte grillmethode met een elektrische barbecue

Een zeer geschikte accessoire om indirect te barbecueën op de elektrische barbecue is het verhoogde grillrooster met opvangschaal, deze zorgt ervoor dat gerechten niet direct op het hete grillrooster geplaatst worden maar er boven. De warmte circuleert zoals in een heteluchtoven en grilt de gerechten op deze manier gelijkmatig.
 

Dealers

Cookies

Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren. Door deze informatie kunnen wij de website en onze services verbeteren. Lees meer…