50/50 grillmethode

Gebruik van een 'koude' zone

Grote stukken vlees zoals rollades of gevogelte kunnen naast op de indirecte methode ook op de 50/50 methode gegrild worden. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de buitenkant van de barbecue. Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is. De werking hiervan is hetzelfde als een heteluchtoven in de keuken. Grilltijd: >30 minuten.

50/50 grillmethode met een houtskoolbarbecue

Leg de briketten aan de zijkant van de ketel op het onderrooster en aan de andere zijkant een aluminium druipbakje. Vetten en sappen lekken dan in het druipbakje en deze kan gemakkelijk weggegooid worden. Giet een beetje water in het aluminium druipbakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen.
 

Indirecte grillmethode met een gasbarbecue

U hoeft alleen de voorste of achterste branders (of de branders aan de zijkant) aan te steken en de gerechten op de andere zijkant op het rooster te plaatsen. De warmte circuleert zoals in een heteluchtoven en grilt de gerechten gelijkmatig.
 

 

Dealers

Cookies

Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren. Door deze informatie kunnen wij de website en onze services verbeteren. Lees meer…